TerugGa terug
  • Laatste reactie: 1 december 2013
  • Aantal reacties: 1

We schreven al eerder in onze blogs over nieuwe business modellen voor het vastgoed en de projectontwikkeling: Ideeën als de ‘shared-economy’ en een ‘Spotify’ abonnement op vastgoed. In ons werk merken we dat we iedereen meekrijgen met inspirerende schetsen en wervende vergezichten maar dat de financieel experts zich niet snel laten overtuigen door een tekeningetje. Elke poging om ze, middels woord en beeld, er van te overtuigen dat de ‘softe criteria’ ook  waarde vertegenwoordigen loopt stuk. Zolang het niet in harde cijfers op het scherm staat gelooft men er niet in. Vernieuwende ideeën blijven hangen achter oude rekenaars en oude rekenmodellen.

Wisseling van de wacht
Wij willen daarvan af. Als zij ons niet willen begrijpen dan, dan moeten wij hen maar begrijpen en een manier vinden om de financiële taal te spreken. Gebiedsconcepten moeten integraler en vanaf het begin een businesscase zijn. Daarom hebben wij ons de afgelopen tijd toegelegd op het vastgoed rekenen. Middels de Cursus ‘Integraal Vastgoed rekenen’ weten wij nu alles van de VEX’en en GREX’en van deze wereld. We hebben grip gekregen op de vastgoed rekenmodellen. Inmiddels zijn we van begrijpen en toepassen alweer door geschoten naar verbeteren en vernieuwen. Want we willen de oude-rekenaars laten zien dat er ook nieuwe business modellen bestaan voor de stedelijke ontwikkeling.

Totaaloplossing
Vanaf nu werken wij enkel aan totaal oplossingen waarvan de haalbaarheid is getoetst. We kunnen onze ideeën vanaf nu in beeld, woord én getal overdragen. Deze wisselwerking levert een geweldige meerwaarde op. Dat dit tot interne uitdagingen leidt, als een nieuw idee laconiek met een excelletje uit de lucht wordt  geschoten, nemen we dan maar op de koop toe. Beter intern de oplossing nog wat bijschaven, dan extern een onrealistisch verhaal verkondigen! Ontwerpend losten wij het al op, vanaf nu kunnen we dat ook in een exploitatiemodel!

 

Tim en Koen

Een reactie op Wisseling van de wacht

Geef een reactie