TerugGa terug

Het werken aan een stad die continue in beweging is, daar haal ik mijn voldoening uit. Als ontwerper wil ik mooie plekken voor de toekomst maken. De toekomst vraagt om plekken waarin energie duurzaam wordt opgewekt en benut. En het vraagt om plekken die geen impact op de omgeving hebben, omdat ze zelf de gebruik kringloop hebben gesloten. Plekken waar het metabolisme goed op orde is.

Met de kennis opgedaan tijdens mijn studie over stedelijk metabolisme weet ik de projecten net een extra dimensie te geven. Ik ben altijd op zoek hoe we de (energie) behoeften van een wijk en de afvalstromen goed kunnen organiseren en hergebruiken. Dit doe ik met veel creativiteit zonder daarbij de gestelde doelen uit het oog te verliezen.

De focus op beweging en aciviteiten van mensen verschuift langzaam naar de totale som van technische en sociaaleconomische processen die stromen van energie en material genereren. De stad kan gezien worden als een organisme, met een stofwisseling. De waarneembare invloed hiervan op de bestaande ruimtelijke organisatie en groei is een grote bron van inspiratie.

 

Wilt u meer weten over de circulaire economie of metabolisme in de stad? Tjerk bellen!