TerugGa terug
  • Aantal reacties: 0

Over de boezem aan de Weverskade in Maassluis start deze week de bouw van een nieuwe en toekomst-bestendige lichtgewicht composiet fietsbrug. De brug zorgt voor een directe verbinding van de wijken Sparrendal en Kastanjedal met het centrum van Maassluis.

De authentieke en beschermde omgeving van de Weverskade vraagt om een zeer ingetogen en subtiele inpassing van de fietsbrug. Vanuit Waterschap, gemeente, maar ook vanuit de cultuurhistorische en beeld-kwalitatieve eisen moeten de bestaande landschappelijke structuren zo min mogelijk aangetast worden. Door deze eisen als inspiratie te gebruiken in plaats van belemmering volgt een vloeiende en slanke lijn die speels over de boezem heen springt.

Het brugdek wordt gemaakt van lichtgewicht composiet door Fibercore Europe, dit duurzame materiaal heeft een garantie van 50 jaar en is volledig onderhoudsarm. Ook zorgt een lichtgewicht brug voor een aanzienlijk lichtere fundering, waardoor de authentieke structuren van de Weverskade gehandhaafd kunnen blijven.

In de afwerking en detaillering van de fietsbrug heeft plein06 zich laten inspireren door de omgeving en het abstracte ritme van het riet overgenomen in een tijdloos romantische balustrade voor de fietsbrug die mee slingert de dijk op, om de fietsers zo veilig mogelijk te begeleiden.

Lees hierĀ voor een verdere toelichting op dit project.

Geef een reactie