TerugGa terug
  • Aantal reacties: 0

Net terug uit Istanbul waar we op een bijzondere handelsmissie waren, samen met Machiel Hopman van ConsortArchitects. En zoals de VOC-schepen bij terugkomst tjokvol peper, kruidnagel en nootmuskaat zaten; zo zitten onze hoofden nu vol met nieuwe inzichten en ideeën uit deze wereldstad. Net terug uit Istanbul waar we op een bijzondere handelsmissie waren, samen met Machiel Hopman van ConsortArchitects. En zoals de VOC-schepen bij terugkomst tjokvol peper, kruidnagel en nootmuskaat zaten; zo zitten onze hoofden nu vol met nieuwe inzichten en ideeën uit deze wereldstad. Specerijen en inspiratie voor de (stadsdenkende) geest dus. En die gaan we gebruiken ook. Om onze visie en ideeën voor de compacte stad nóg meer smaak en kleur te geven, bijvoorbeeld.

In de visie van plein06 is de stad een plek waar je – op verschillende niveaus – recreëert en voorzieningen aantreft. Hoe we dat voor elkaar krijgen, hebben ze ons in Istanbul in veelvoud laten zien. Daktuinen en -parken en restaurants op hoogte, die de ontmoeting en recreatie ‘buiten’ mogelijk maken. Op straatniveau zorgt de afwisseling van winkels, restaurants en al die kleine ateliers voor dynamiek, aantrekkelijke straten en levendige, stedelijke blokken. Een plek waar je wilt zijn!

Dynamiek die wij ook nastreven in onze vaderlandse projecten op het gebied van Stadsinbreiding. Door ‘op hoogte in te springen’ bijvoorbeeld en de ‘plinten’ onderdeel van de straat te maken. Maar ook door weer traditioneel ‘pandsgewijs’ stedelijke bouwblokken te realiseren.

De Amsterdamse grachtengordel is het schoolvoorbeeld van de Hollandse planningstraditie die faseerbaarheid, flexibiliteit en aanpasbaarheid van de stad mogelijk maakt. Daarmee is het gelijk hét symbool van de duurzame stad. Niet voor niets staat dit stedenbouwkundig systeem al 400 jaar overeind. plein06 heeft deze principes bestudeerd en opnieuw uitgevonden in de moderne tijd.

Principes die we – samen met de inspiratie uit het levendige Istanbul –  graag concreet maken in succesvolle oplossingen voor de duurzame stad van vandaag en morgen. Laten we dus in gesprek gaan!

Benieuwd naar onze kijk op maatvoering en ultieme stadsbeleving? We nodigen u van harte uit voor een inspirerende lunch, waarvoor u zich kunt aanmelden via: kennislunch@plein06.nl.

Tot ziens! Koen de Boo en Robbert Jan van der Veen

Geef een reactie