TerugGa terug
  • Aantal reacties: 0

Terwijl het ijs onder uw noren kraakt en u langzaam in een verslavende cadans raakt, tuurt u over het eindeloos witte landschap, net onder de rook van de stad. Anton Pieck-achtige associaties dringen zich (terecht?) op en ‘denkend aan Holland’ ook de prachtigste natuurlandschappen…

Maar schijn bedriegt. Want net als het weer dezer dagen, is de natuur op het grensvlak van stad en land vooral schraal te noemen. Agrarisch recht-toe-recht-aan landschap, ontwikkeld voor voedselproductie en economische groei; nauwelijks aandacht is er voor diversiteit in welke vorm dan ook. Doodzonde.

Daarom: laten we de ‘ijzers slijpen’ voor de transformatie van deze gebieden naar een nieuw landschap barstensvol hoogwaardige natuur. Een groene long voor stedelijke intensivering. En dat kan! Door bijvoorbeeld zorgvuldig (‘wij gaan niet over één nacht ijs’) en ambitieus te werk te gaan, zorgen we voor hoge biodiversiteit. Met een gewilde, bijzondere woon- én recreëeromgeving tot gevolg. Denk: Natuurgoed Ziedewij in Barendrecht – een van onze bijzondere natuurontwikkelingsprojecten – in plaats van de straffe Friese Bonkervaart.

Voor plein06 is BREEAM-certficering het betrouwbare en ambitieuze vertrekpunt voor al onze natuurprojecten. Dit, gecombineerd met het lef van onze ‘huisecoloog’ Leon Boon van Ecoresult, zorgt voor onderscheidende resultaten die er toe doen.

Hoe de Bonkervaart er volgend jaar bij ligt, kunnen wij niet zeggen. Maar als het aan ons ligt, genieten we er in de toekomst van levendige en leefbare natuur met haar schat aan plant- en diersoorten. In álle seizoenen.

Tip: Het Nationaal Groenfonds biedt goede mogelijkheden om Natuur te financieren. Wij vertellen u er graag meer over tijdens onze kennislunch op 15 februari aanstaande in hotel New York, waarvoor nog twee plaatsen beschikbaar zijn: kennislunch@plein06.nl

Meer weten over de winst van BREEAM-GEBIED en de zes focusgebieden, klik dan hier voor meer informatie.

Geef een reactie