TerugGa terug
  • Laatste reactie: 5 september 2013
  • Aantal reacties: 2

Samen geld en geluk verdienen in de stad, het is zo simpel.
Onder het mom van geniale ideeën moet je met elkaar delen:  Als ik van mijn huis naar kantoor loop door het oude Noorden in Rotterdam loop kom ik zo een prachtige veelzijdigheid aan gebouwen tegen; van gezellige winkelramen, ateliers, modernistische kantoorruimten, opslagruimten in monumentale Hofbogen met daar bovenop een ongebruikt spoor. Vreselijk, want dit alles prachtigs staat al jaren lang leeg en voor de lange termijn eenzijdig te huur bij de plaatselijke corporaties, vastgoedbeleggers en particulieren.

Laten we op deze ongebruikte parels eens een totaal ander business model projecteren en kijken wat er gebeurd.  Een experiment: leuk! niet bang zijn. We stoppen al de potentiële objecten in een fonds en gebruikers kunnen, zoals bij Spotify, een abonnement nemen en wanneer dan ook gebruik maken van welke ruimte dan ook. Om te werken, om ruimte te gebruiken voor tijdelijke opslag, als pop-up winkel, als event-space of als tijdelijke extra werk en/of vergaderruimte. Net als bij Spotify veranderen je rechten op basis van hoeveel je betaalt.

Ik hoor u denken aan de mitsen en maren, maar zie het als een beproefde succesconstructie zoals het Greenwheels abonnement, de ‘toegang’ is een vast overzichtelijk bedrag per maand, het ‘gebruik’ wordt doorbelast op een dagtarief in plaats van een km-tarief. Voor een ieder transparant en overzichtelijk, maar nog steeds concurrerend door de veelzijdigheid aan mogelijkheden en risicoloze uitstap en op plus-mogelijkheden.

Ik sla door
In deze brainwave sla ik door. Bij een ‘premium’ abonnement krijgt u ook toegang tot duurzame mobiliteit; deelauto’s en OV abonnement! En als we dan toch bezig zijn, kunnen we op alle platte daken in het Oude Noorden ook prima energie en voedsel verbouwen: want wat is het gaaf om je eigen tuintje te houden op die oude Hofbogen.

Als we het faciliteren van het leven gaan aanbieden in 1 lokaal abonnement heeft dit een hoop lol en sociale cohesie tot gevolg. Ons eigen leven en de stad als geheel worden compacter, levendiger, veelzijdiger en effectiever en er is geld en levensgeluk te verdienen voor ons allemaal.

Het wordt tijd dat ik eens ga bepalen wat een lidmaatschap mag gaan kosten en voor welke periode je lid wordt. Wie weet lukt het me met nevenactiviteiten, zoals advertentie ruimte wel om zelfs gratis ruimtes aan te bieden. Mocht je daar ideeën over hebben bel me!

Robbert Jan van der Veen  06-14532577

 

 

2 Reacties op Samen geld en geluk verdienen in de stad

Geef een reactie