TerugGa terug
  • Aantal reacties: 0

Tijdens de Dag van De Projectontwikkeling donderdag 18 mei zal Robbert Jan een inspirerende sessie verzorgen over de Gelukkige Stad. Deze start om 11.45 uur en vindt plaats in de Brabanthallen te Den Bosch.

Meer informatie hieronder of klik hier:

Hoe ontwerp je de gelukkige stad?
Tijdens een DVDP met als thema ‘Ruimte maken voor het Nationaal Geluk’ mag deze vraag niet ontbreken. Het kennis- en innovatielab ‘De Gelukkige Stad’ is intensief op zoek naar antwoord op deze vraag.
Het koppelt positive design, de tak van de wetenschap die zich bezighoudt met ontwerpen voor geluk, aan hedendaagse stedelijke vraagstukken.

Initiatiefnemer Robbert Jan van der Veen, oprichter van stedenbouwkundige bureau plein06 neemt je in deze inspirerende sessie mee in zijn bevindingen.
Binnen het kennis en innovatielab ‘De Gelukkige Stad’ gaat het niet in de eerste plaats over ‘wat’ je maakt, maar meer over ‘wat mensen denken en wat mensen doen’
en hoe je dit kunt beïnvloeden door slim ontwerp van de fysieke leefomgeving. Aan de hand van een ontwerpmethode voor geluk, fysieke ontmoetingsdomeinen in de stad en een nieuwe (tussen)vorm van (maatschappelijke) organisatievormen is het mogelijk om een gelukkige(re) stad te creëren en te realiseren.

In deze sessie leer je meer over de methodieken die leiden tot nieuwe en inspirerende ontwerpen en uiteindelijk tot gerealiseerd werk in de stad.
Robbert Jan laat zien hoe zich dit verhoudt tot de bestaande maatschappelijke interpretatie van geluk.

Geef een reactie