TerugGa terug

Maassluis
Maassluis is de eerste stad aan de Nieuwe Waterweg, heeft een unieke ligging als langgerekte stad aan een van de drukst bevaren scheepvaartroutes ter wereld, de Nieuwe Waterweg. De oever is voorzien van een door recreanten zeer intensief gebruikt fiets- en wandelpad. Maassluis is op zoek naar kansen om zichzelf beter te presenteren aan de Nieuwe Waterweg.

Van achtertuin naar voortuin
De Waterweg oevers van Maassluis moeten voor de stad een representatieve plek worden waar de Maassluizer graag komt en de regionale recreant zich een welkome gast voelt. Daarnaast ontwikkelt Maassluis zich met zijn gezicht richting de Waterweg. Een groot potentieel waar wonen, werken, parklandschap, recreƫren en cultuurhistorie op een dynamische manier bij elkaar komen.

Maassluis manifesteert zich aan de Waterweg; de stad is een geheel. De binnenstad is naar de oever van de Waterweg gegroeid waardoor de identiteit van Maassluis duidelijk manifesteert. Herontwikkelingen in de stedelijke structuur vinden plaats in de oeverzone. De groene gebieden langs de Waterweg krijgen een sterk recreatief en kwalitatief karakter.

De Maassluizer staat centraal, de oeverzone is toegankelijker en aantrekkelijker door het verbeteren van verbindingen. Verbindingen zijn veilig, uitnodigend en aantrekkelijk. De groene gebieden bieden mogelijkheid tot een gevarieerd gebruik en in de hele oeverzone zijn verblijfsplekken gerealiseerd. Het netwerk van wandelpaden is uitgebreid, dit zorgt ervoor dat er geen conflicten meer zijn met wielrenners.

Het zeer intensief gebruikte pad langs de Nieuwe Waterweg is een veilige route geworden. De regionale gebruiker wordt erop alert gemaakt dat hij een stedelijk gebied doorkruist. Een nieuwe inrichting en een duidelijke bewegwijzering zorgen ervoor dat er geen conflicten meer ontstaan en de recreant zich welkom voelt in Maassluis.