TerugGa terug

Ontwikkelstrategie 

LSI Project investment heeft in het hart van Rotterdam een van de sterkste ontwikkellocaties in bezit. Het Schiekadeblok ligt pal naast het Centraal Station en aan de kop van de Coolsingel. Deze multi-modale bereikbaarheid maakt het een van de meest kansrijke plekken in Rotterdam. Het is bovendien een plek waar veel energie in zit. Jonge bedrijven hebben zich gevestigd in de verouderde panden en geven het gebied nu al kleur. LSI zocht een ontwikkelstrategie die paste bij de huidige marktomstandigheden, de aanwezige activiteit en de Rotterdamse identiteit.

Levendige stadswand met Rotterdamse identiteit 

Plein06 ontwikkelde in samenwerking met Fakton een nieuwe ontwikkelstrategie. De behoefte om een mixed-use gebied te maken dat recht deed aan de Rotterdamse identiteit werd gecombineerd met de verwachte marktopname tot een levendig programma dat werd verdeeld over 10 onafhankelijk te realiseren torens. Daarvoor werd een stedenbouwkundig ontwerp opgesteld dat er voor zorgt dat er pandsgewijs kan worden gesloopt en nieuw gebouwd, zodat het blok en de stad altijd af is. Het ontwerp voorziet in een levendige stadstraat met plinten ingericht als ‘mixone’ een plek waar de activiteiten in de torens en het openbare leven bij elkaar komen. Denk daarbij aan restaurants, seats to meet, bars, showrooms en lobby’s. In het stedenbouwkundig ontwerp is een 3D-beleving van de stad georganiseerd door set-backs met groene balkons en dakterassen. Door een stelsel van relatieve regels krijgt elke gebouw zijn eigen uitstraling en vormt het geheel een levendige stadswand.

Realisatie 

In overleg met de gemeente wordt de nieuwe ontwikkelstrategie uitgerold. De eerste toren wordt in 2015 gerealiseerd voor hotelketen InterCity hotels en zal daarnaast kantoorruimte bieden voor start-ups en snel groeiende bedrijven.