TerugGa terug

Wonen in een park: waar je in de zomer op je veranda zit en geniet van al het groen om je heen, dat doe je in Parkbuurt. Gelegen in de wijk Oedevlietsepark in Hoogvliet is Parkbuurt een plek waar natuur, mens en stad samenkomen.

Parkbuurt is een van de deelgebieden van de wijk en onderdeel van het Masterplan Oedevlietsepark. Het masterplan vernieuwt verschillende deelgebieden in de wijk en Parkbuurt is daar de eerste van. Het stedenbouwkundige plan en beeldkwaliteitsplan voor Parkbuurt is ontwikkeld door plein06 in opdracht van Gemeente Rotterdam en Heijmans Vastgoed.

In Parkbuurt woon je IN het park, door haar unieke parkidentiteit, die past bij de omgeving. Een autoluwe buurt met een collectieve identiteit, die geborgenheid creëert en waar kinderen veilig kunnen spelen.

De voorzijde van de woningen hebben een veranda en zijn direct verbonden met het Oedevlietsepark. De royale achtertuinen liggen besloten en geven veel privacy.

Elke buurt binnen het Oedevlietsepark heeft een eigenzinnig, herkenbaar, onderscheidend en uniek karakter. De groenstedelijke woonomgeving (tuinwijk 2.0) is de overkoepelende identiteit die voor heel Hoogvliet geldt. Daarin is aandacht voor collectiviteit, rust, regelmaat. De groene ruimtes hebben een geborgen karakter en zijn sociaal gecontroleerd doordat de woningen er rond omheen staan.

Start verkoop is zomer 2019

(Renders 3D Capacity in opdracht van RoosRos architecten)