TerugGa terug

plein06 heeft het afgelopen tijd in samenwerking met Siza en Deloitte gewerkt aan aanvullende kaders voor de innovatieve gebiedsontwikkeling van het dorp in Arnhem. Het Dorp in Arnhem, sinds 1962 de bekendste en meest innovatieve woongemeenschap voor mensen met een beperking, wordt drastisch gemoderniseerd. De ambitie is hoog: een transformatie tot de slimste, gezonde omgeving in de wereld.

Het Dorp moet het internationale voorbeeld worden voor het bouwen en opzetten van nieuwe wijken waarin de kwaliteit van leven en zelfstandigheid centraal staat. plein06 heeft middels ruimtelijke verkenningen in samenwerking met Siza en de gemeente Arnhem een integrale set aanvullende kaders samengesteld die de beeldkwaliteit van het gebied en de eisen op het gebied van sociale cohesie, mobiliteit, nieuwe systemen en zorg en zelfstandigheid omschrijft. Het ontwerpend onderzoek (2016) voor de rijksbouwmeester  met daarin ook de interviews met bewoners is een belangrijk vertrekpunt geweest voor deze ‘Nadere verkenning – gebiedsontwikkeling het dorp vernieuwt’.

De inschrijving voor coalities op deze internationale tender is gestart. plein06 zal voor supervisie en kwaliteitsbehoud plaats nemen in het kwaliteitsteam dat de plannen beoordeelt en tijdens de ontwikkeling als supervisor betrokken blijft.