TerugGa terug

De Bensdorp locatie heeft grote potentie
De Bensdorp locatie in Bussum staat er al jaren verwaarloosd bij en is voor zowel de huidige eigenaar als voor de gemeente Bussum een probleemlocatie. De oude plannen zijn moeilijk te faseren en in de huidige marktomstandigheden niet meer afgestemd op de huidige vraag. Blauwhoed Studio en plein06 hebben samen een onderscheidend, locatie specifiek, haalbaar en realistisch concept uitgewerkt en gepresenteerd aan de gemeente en eigenaar.

Verdiepen in de lokale markt, slim faseren en het openstellen voor initiatieven
plein06 en Blauwhoed hebben zich goed verdiept in de lokale situatie en gesproken met lokale makelaars, omwonenden en andere betrokkenen. Hier kwam snel naar boven dat deze locatie vraagt om een aantal specifieke uitgangspunten. Een onderscheidend woonproduct dat uniek is in zijn omgeving, een goed te faseren organische ontwikkeling, gebruik maken van de sterke identiteit van de oude chocoladefabriek en een concept dat een relatie aangaat met de directe omgeving.

Veel voor weinig: voorhuis-Achterhuis
Door enkel de meest karakteristieke structuren her te gebruiken en de ontsluiting en al het parkeren kwalitatief tegen het spoor aan op te lossen, ontstaat ruimte voor een nieuwe aanpak. Een uitgifte strook met een GRID benadering. Parcellering van 2,7 meter. Dat wil zeggen mensen kunnen 1,2,3 of 4 stroken afnemen en hier op ontwikkelen. PO, CPO of via een ontwikkelaar. Het potentieel is enorm aangezien de mensen mogen wonen, werken en recreëren op hun grond gebied. Een paar sterke regels bepalen de identiteit van het gebied. Een groot voorhuis en de mogelijkheid van een achterhuis richting het spoor. Het achterhuis kan dienst doen als logeer, werk, klus, kinder of hobby ruimte. Een ongekend gevoel van vrijheid.

In de industrieel monumenten worden cascolofts gerealiseerd waar mensen hun eigen droom kunnen verwezenlijken. De begane grond is totaal opengesteld en beschikbaar voor lokale initiatieven, kunst, cultuur en/of andere activiteiten die Bensdorp en omgeving verrijken.