TerugGa terug

Echt, Ontspannen, Hollands, Mooi… dat is wonen in Wilgenrijk. Samen met onze partner ConsortArchitects werken wij aan de Tweede Weverskade.

Wilgenrijk
Het woongebied kenmerkt zich door kleinschalige buurtjes in een groene, waterrijke setting. In het grootste deel van het gebied zien we vooral ruime kavels met vrijstaande huizen en twee-onder-één-kap-woningen. Hier en daar staan huizen in een korte rij. Ook is er rond een statige laan een meer rustig stedelijk deel van Wilgenrijk. De Maassluise School – een eigen unieke stijl voor architectuur en buitenruimte in het gebied – zorgt voor eenheid en kwaliteit. Geen huis is straks hetzelfde, terwijl het toch duidelijk familie is. Een complete beleving van wonen en leven, waar ook bijzondere voorzieningen als een hotel en andere comfortabele faciliteiten aan bijdragen.

Woongeluk
“Met een fijnmazig weefsel van sloten en riet, weggetjes en hagen, erven en hoven maken we ruimte voor ‘de architectuur van het woongeluk’”. De Weverskade herbergt een unieke kwaliteit in Maassluis. Dat aangename beeld is inspiratie voor de kwaliteit van Wilgenrijk. De eerste woningen worden rond de Weverskade gebouwd en aan wat nu al de ‘tweede Weverskade’ wordt genoemd.

Slingerende boerenlintweg

Langs een slingerende en verrassende boerenlintweg vind je een afwisseling van hagen, bloeiende voortuinen en grote boerderij-bomen. Bruggen met verrassende doorzichten over het water. Woonhuizen die speels zijn, robuust en vrij opgezet. Met kapvormen die verwijzen naar de architectuur aan de authentieke Weverskade. De beplanting is zorgvuldig samengesteld en geeft ieder seizoen zijn eigen accenten. In een rustiek en kleinschalig woongebied, dat is ingebed in de oorspronkelijke natuur van de Weverskade.