TerugGa terug
  • Aantal reacties: 0

Presentatie Stijlboek Maassluise School 21 mei 2015

De bouwstenen voor het beeld van de nieuwe woonwijk Wilgenrijk in de Dijkpolder zijn vastgelegd in het Stijlboek Maassluise School, die uitgaat van een hedendaagse interpretatie van traditionele architectuur, waar geen huis hetzelfde is, maar het geheel toch als familie aanvoelt. Inmiddels zijn de principes van de Maassluise School getoetst aan de praktijk en is het tijd om het boek in gedrukte vorm te presenteren!

plein06 heeft in opdracht van  Wilgenrijk  BV een proces voor deze schoolvorming opgezet. Veertig architecten, stedenbouwers en landschapsarchitecten werden eind 2012 uitgenodigd om in drie begeleide sessies mee te denken over de betekenis van wonen vanuit de kernwaarden Echt, ontspannen, Hollands, en mooi. plein06 zorgde voor prikkelende presentaties om deelnemers de casus vanuit die verschillende kanten te laten belichten.

Het resultaat is een ruim palet van stijlkenmerken die toch allemaal behoren tot een school en die bewoners en ontwikkelaars inspireren om zo mooi mogelijk te bouwen. De Maassluise School vormt een eigen unieke stijl voor architectuur en buitenruimte in het gebied. Het zorgt voor eenheid en kwaliteit. Het stijlboek is een boek vol richting en inspiratie voor architecten, bouwers én bewoners.

Donderdag 21 mei 2015 wordt in de Woonwinkel van Wilgenrijk dit stijlboek gepresenteerd.

Geef een reactie