TerugGa terug
  • Aantal reacties: 0

Floris Alkemade, Rijksbouwmeester

“Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: het gaat goed met de beroepservaringperiode. Het aantal deelnemers groeit en ook het aantal ontwerpers dat, na het doorlopen van de BEP, in de architectuur een betaalde baan heeft en behoudt, blijft onverminderd hoog.” aldus Floris Alkemade. Dit bleek uit onderzoek, uitgevoerd door Architectuur Lokaal, op aanvraag van Atelier Rijksbouwmeester. 

v.l.n.r.: Anne van Schooten, Bram van Ooijen & Basia van Rijt

Interessant zijn de interviews met de negen jonge ontwerpers. Zij benoemen deze periode als waardevol, inspirerend en een verbreding van hun ontwikkeling. De resultaten van dit onderzoek onderschrijven dit ook. Zo’n 94% van de ontwerpers na het doorlopen van de BEP heeft of behoudt zijn baan in de architectuur.

v.l.n.r.: Rico van de Gevel, Anja Romme & Youri Vijzelman

Het Ruimtelijk Traineeship
In 2016 is het geïntegreerd programma verbreed met het Ruimtelijk Traineeship Rotterdam voor 4 deelnemers. Een ontwikkeltraject mede-geïnitieerd door plein06 in samenwerking met LOLA, gemeente Rotterdam en Rho adviseurs. Het traineeship biedt ontwerpers de mogelijkheid om in 2 jaar bij vier verschillende werkgevers hun architectentitel te behalen. Stedenbouwkundige Suzan de Wispelaere, nu werkzaam bij gemeente Rotterdam, heeft haar BEP afgerond door middel van deze route bij o.a. plein06. Lees hier op pagina 27 over haar ervaring.

v.l.n.r.: Mirte van Laarhoven, Huub Bieleman & Suzan de Wispelaere 

In het Johan de Witthuis in Den Haag was de uitreiking van het onderzoek en de evaluatie van de BEP. Koen de Boo was als bestuurslid van de BNSP aanwezig om te spreken inzake het BEP met betrekking tot het Ruimtelijk Traineeship en de samenwerkingen met de andere opdrachtgevers.

Ben je geïnteresseerd in het hele onderzoek en benieuwd naar meer gesprekken met deelnemers van de BEP, klik dan op de volgende link: Jonge-ontwerpers-en-beroepservaring-2015-2017

Geef een reactie