TerugGa terug
  • Aantal reacties: 0

 

Momenteel vindt alweer de achtste editie van de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam plaats. Deze en – de volgende editie in 2020 – hebben als gedeeld thema ‘The Missing Link’. Dit thema richt zich op de vraag hoe de noodzakelijke opschaling en versnelling van de transitie naar een weerbare toekomst beter gerealiseerd kan worden.

Voor Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie hebben maar liefst zestien projectteams diverse onderwerpen onderzocht binnen het thema klimaatadaptie. Als programmaonderdeel van de IABR kwamen op 4 juli al deze teams samen om aan de hand van expertmeetings, presentaties, lezingen en discussies hun voortgang te tonen en met elkaar in gesprek te gaan. In het middagprogramma van de dag, ook open voor het publiek, geven een aantal experts lezingen – waaronder een keynote van Henk Ovink – wereldbekende Watergezant die een lunchlezing gaf met als onderwerp ‘Water as Leverage for Resilient Cities: Asia’.

plein06 maakt deel uit van het projectteam ‘Rotterdam Central District’ dat haar voortgang ook kwam presenteren. Het projectteam onderzoekt hoe de culturele erfenis van het Rotterdam Central District benut kan worden om tot een integrale aanpak ten behoeve van de totale stedelijke kwaliteit te komen. Lees hier meer over het onderzoek.

Naast de reguliere presentatie was er ook de première van de speciale mini-documentaire dat het onderzoek verder uitlicht. Het projectteam onderzoekt hoe de culturele erfenis van het Rotterdam Central District benut kan worden om tot een integrale aanpak ten behoeve van de totale stedelijke kwaliteit te komen.

Geef een reactie