TerugGa terug
  • Aantal reacties: 0

Waar zijn de grote Rotterdamse gebaren in de stedenbouw?
De kabelbaan door de stad terugbrengen, een groot openbaar zwembad in de Maas, een enorme zilveren octopus over de Maas, een monorail rond heel de stad of grootschalige verticale stadslandbouw. De gebruikers van de stad bedachten grootse en creatieve ideeën voor Rotterdam tijdens ons Pop-Up Ontwerpatelier op het Centraal Station afgelopen zomer. In de realiteit is er in de stad vooral ruimte gemaakt voor grootse gebouwen, maar is er geen ruimte voor andere grote gebaren. Zoals meer ruimte voor natuur of inclusiviteit, wat geluk en de gezondheid bevordert. Hangt de groei van de stad niet samen met de ontwikkeling van het openbaar gebied? Deze vraag onderzoeken wij bij ons pop-up atelier tijdens het Stadsmakerscongres.

Wij willen de input van de bezoeker gebruiken om een visie te creëren voor het Rotterdam Central District, het bekende ‘mixone’ gebied waar wonen, werken, reizen en ontspannen samenkomen. Ons doel is om het gebied  te veranderen in het Rotterdam Climate District, waar klimaatadaptatie en inclusiviteit centraal staan om een gezonde groei van het gebied te waarborgen. Kunnen we met grote gebaren en ambitie de beroemdste en gezondste stadsentree van de wereld creëren? Door verbonden groene daken, energie genererende gevels, waterbufferende straten en verkoelende pleinen? Met als resultaat dat Rotterdam hét klimaatadaptieve visitekaartje van Nederland wordt.

Hoe ziet u de groei van dit gebied en waar ziet u kansen? Kom langs bij ons atelier in de hal van het Theater Rotterdam Schouwburg en ontwerp met ons mee.

Geef een reactie