TerugGa terug
  • Aantal reacties: 0

 

Plannen voor de ontwikkeling van een groot nieuw woongebied in de Bangert en Oostpolder bij Hoorn vielen, door de woningbouwcrisis in 2013, bijna helemaal stil. De woonontwikkeling die voor ruim 3000 woningen moesten gaan zorgen miste de benodigde identiteit en visie in het plan om succesvol voort te zetten. In 2013 kreeg plein06 de opdracht om het project een doorstart te geven door aan de hand van onderzoek, analyses en strategisch ontwerp advies te geven aan de opdrachtgever.

Fase 5
Inmiddels is het project een stap verder en is er een nieuwe fase van de ontwikkeling in voorbereiding. plein06 is door de gemeente Hoorn uitgenodigd om opnieuw in te stappen in dit project om de verdere stedenbouwkundige en landschappelijke uitwerking in te vullen. In dit onderdeel van het project nemen we een ontwerpende rol in en gebruiken we onze kennis en expertise om ruimtelijke en landschappelijke invulling te creëren voor het gebied in samenwerking met de Gemeente.


A West
Naast het hoofdgedeelte van het gebied gaat plein06 ook ontwerpen aan het nabij liggende gebied A West. Omdat hier nog helemaal geen plannen voor vastgesteld zijn is plein06 enorm blij met de kans om deze opgave samen met de opdrachtgever en stakeholders volledig in te gaan vullen en te gaan ontwerpen.

Lees meer over ons eerdere werk in de Bangert en Oostpolder op de projectpagina! 

Geef een reactie