TerugGa terug
  • Aantal reacties: 0

In aanwezigheid van wethouder Piet Sleeking van de gemeente Dordrecht is maandag 20 april jl. het plan voor het Delta Experience Center door bedenker Bert Kranendonk gelanceerd.

In het Delta Experience Center ontdekken en beleven Nederlanders, internationale toeristen en relaties het leven en werken in een deltagebied in al zijn facetten. Zowel de effectieve strijd tegen het water als de succesvolle economie door het water worden gedeeld met bezoekers uit binnen- en buitenland. Centraal staan adaptief watermanagement, innovaties, maritieme industries en toerisme. Het Delta Experience Center biedt interactieve informatie en educatieve attractie ineen.

Delta Experience Coöperatie biedt een beperkt aantal bedrijven, instanties en overheden een preferred position in het initiatief. De leden van de Coöperatie worden betrokken bij het co-creatie proces en krijgen een custom made plan voor het implementeren van een eigen show case in het Delta Experience Center, als onderdeel van het over-all concept. In de exploitatiefase zijn de leden preferred users, met een aantal exclusieve rechten, zoals voorrang en korting bij gebruik van faciliteiten.

Het is de ambitie van de intiatiefnemers om eind 2017 een Nationaal Belevingscentrum met internationale allure te openen om bewoners, toeristen en relaties een spraakmakende en leerzame beleving te bieden over Wonen en Werken in de Delta. Het Delta Experience Center wordt gevestigd op Stadswerven te Dordrecht.

plein06 werkt samen met Bert Kranendonk en Dietzcommunicatie aan dit initiatief. We werken mee aan de verdere ontwikkeling van de visie en het concept voor het Delta Experience Center. Daarnaast is plein06 verantwoordelijk voor de uitwerking van de stedebouwkundige en landschappelijke inpassing en begeleidt het ruimtelijk ordenings proces vanuit de initiatiefnemers.

Klik hier voor meer informatie

Geef een reactie