TerugGa terug
  • Aantal reacties: 0

Weet u het nog? Met uw strategische grondposities aan de randen van de oprukkende stad, voelde u zich lange tijd de kip met de gouden eieren. Vinex-wijken schoten immers als paddenstoelen uit de vaderlandse kleigrond. En uw eieren waren gewild in de niet-aflatende zucht naar stedelijke expansie. But those were the days en de term “Vinex-wijk” klinkt vandaag al haast als een concept uit lang vervlogen tijden. En uw gouden eieren? Die liggen er wat verloren bij in de buitengebieden; aan de slecht afgemaakte randen van onze steden en dorpen. Terecht. Je zou het bijna denken of – veel erger nog – je erbij neerleggen.

Maar juist in die buitengebieden liggen volop kansen voor succesvolle gebiedsontwikkeling. Steeds meer mensen kiezen voor betaalbaar én kwalitatief hoogwaardig wonen in de buitengebieden van onze steden. De enorme belangstelling voor de vrijekavelverkoop in verschillende gemeentes, onderstreept deze behoefte. En de gemeente? Ook die is maar wat gevoelig voor gebiedsontwikkeling die de verbinding legt tussen wonen, recreëren en  natuur. Inwoners meer toegang geven tot recreatie en natuur – én die natuur tegelijk bestendiger maken – is een interessante én duurzaam verantwoorde invulling van de recreatie- en natuuropgave van het buitengebied.

Dus geen zorgen, uw eieren zijn nog steeds goud waard. Maar het is juist nu zaak om de gemeente en provincie ervan te overtuigen dat duurzame kleinschalige bebouwing dé weg  is naar succesvolle en kwalitatief hoogwaardige duurzame gebiedsontwikkeling. Dat kan, met een goed stappenplan en de juiste voorbereiding.

Bij plein06 hebben we hier duidelijke ideeën over die we graag met uw delen. Zo hebben wij een zesstappenplan naar succesvol natuurgoed voor u ontwikkeld. Geïnteresseerd? We nodigen u van harte uit om een eitje met ons te tikken tijdens een inspirerende kennislunch.

Geef een reactie