TerugGa terug
  • Aantal reacties: 0

Kerst 2012, net als u schakelen we een paar tandjes terug. Maar voor het zover is, laten we nog één keer van ons horen. Dat doen we met onze eigen plein06-kerstmenu.

Zeven smaakvol op elkaar afgestemde gangen voor een inspirerend en succesvol 2013. Een menu dat u vertelt waar plein06 in 2013 voor staat en gaat. Creativiteit, vernieuwing en innovatie vormen de eerlijke basisingrediënten. Ze zijn hét recept tegen de stroperigheid en stilstand waar u – net als wij – vast ook uw buik van vol heeft.

Bij ons op de kaart in 2013

Voorgerechten

1. Onderscheidende woonmilieus maken. Na jaren van stilstand groeit de groep starters die zich meldt op de woningmarkt. Deze ‘ik’-generatie wil zijn identiteit tonen en gaat op zoek naar onderscheidende woonruimte.

2. Waardevermeerdering in plaats van kostenbesparing. De Apple-generatie zoekt functionele schoonheid. Niet ‘wie kan het het goedkoopst aanbieden’, maar: ‘bij wie krijg ik het mooiste product’ zal de nieuwe vragersmarkt bepalen.

Hoofdgerechten

3. De ambachtelijke stad is de toekomst. Weg van contextloze masterplannen en de Amerikaanse shopping mall-gedachte. We gaan terug naar het Nederlandse pandsgewijs ontwikkelen. Dynamiek én variatie in het ‘stedelijk weefsel’ wijzen ons de weg.

4. Natuur behouden, beschermen én maken. Het is tijd dat we kleine snippers agrarisch land omtoveren tot echte natuur. Hoe? Door zorgvuldige woningontwikkeling aan de randen van onze steden en dorpen bijvoorbeeld.

5. De kracht van een goede businesscase. Een goed concept of briljant idee is nog geen gerealiseerd project. Met een kloppende businesscase krijgt ook een vergezicht perspectief en worden plannen tijdig realistisch.

Nagerechten

6. Integraal samenwerken. In 2013 gaat de rechtlijnigheid uit het proces. Specialisten komen al in een vroeg stadium bij elkaar. Samen stellen zij vast waar kansen en knelpunten liggen en óf ontwikkeling realistisch is.

7. Perspectief bieden. Ontwerpen is creëren, dingen maken die anderen nog niet voor mogelijk hielden. Samen een toekomst scheppen die verleidt en doet verlangen. Wij blijven niet hangen in de scepsis en berichtgeving over het failliet van gister, verstarring en stilstand. Denk in mogelijkheden en draai de uitdaging soms een kwartslag. Zo kantelen we samen het probleem in een nieuwe en inspirerende mogelijkheid!

Wij wensen u een succesvol 2013 en toosten op een inspirerende samenwerking! We nodigen u in het nieuwe jaar van harte uit voor een inspirerende lunch, waarvoor u zich kunt aanmelden via: kennislunch@plein06.nl.

Geef een reactie