TerugGa terug
  • Aantal reacties: 0

“Never waste a good crisis; typisch zo’n uitspraak waarover je deze dagen struikelt in kranten en talrijke blogs. Ja, de crisis maakt nogal wat discussie los. Ook in ons vakgebied. Een interessant voorbeeld is de recente internet discussie, waarin ontwikkelaar Rudy Stroink met vijf jonge stadsdenkers/stedebouwkundigen verbaal op de vuist gaat. Stroink pleit voor een nieuwe avantgardistische beweging die afrekent met de ‘moderne’ en ‘postmoderne’ architectuur en inspirerende vergezichten schept. De jonge stadsdenkers geloven niet in grootschalige projecten en tunnelvisie. Het gaat juist nu om kleine verhalen, fijne ingrepen en precieze projecten.

Maar wie heeft er hier nou gelijk? Wij kwamen er niet uit. Of toch… volgens ons ligt de waarheid niet in het midden, maar in de stad! En juist over die stad – en haar r
buitengebieden – willen we het graag met u hebben. Want zowel voor u als voor ons, liggen daar de vragen, kansen en uitdagingen van vandaag en morgen. Uitdagingen die vragen om innovatieve en duurzame, maar ook rendabele ideeën. Hoe je bijvoorbeeld met slimme transformaties een opwaartse dynamiek in een gebied kunt creëren, of hoe je bestuurders en overheden kunt meenemen in een nieuwe manier van ontwikkelen. Maar ook: hoe zet je kleinschalige, onderscheidende ontwikkelingen snel en succesvol in de markt?

Wij hebben er niet alleen een heldere visie op, maar vertalen die ook naar effectieve oplossingen. En over die oplossingen willen we graag met u in gesprek gaan en blijven. (Want alleen in een open dialoog, leiden onze ideeën tot duurzaam succesvolle oplossingen waaraan u écht iets heeft.) Dat doen we vanaf nu dus iedere twee weken met dit blog. Suggesties of prangende thema’s waarop u antwoorden wilt hebben of het fijne van wilt weten? Laat dan uw comment hieronder achter. Zo blijft ons blog altijd relevant voor u!

Geef een reactie