TerugGa terug
  • Aantal reacties: 0

Wij geloven in een wereld die net iets beter en mooier kan zijn. Rondlopend door Nederland is er nog veel te winnen aan het ontwerp van bruggen, wegen en infra. Daarom zoeken wij in onze opgaves altijd naar de mogelijkheden om iets bijzonders te doen. Natuurlijk is er een programma van eisen, zijn er gunningscriteria of een vastgesteld budget. Maar het is de kunst om binnen die marges er een draai aan te geven.

Dat is niet altijd even makkelijk. Soms hebben we de vrijheid om helemaal los te gaan en krijgen we de kans om de meest innovatieve duurzame en bijzondere bruggen te maken. Maar in een tijd waarin projecten vaak kostengestuurd zijn, is de vrijheid van de ontwerper beperkt. Juist ook in dit soort opgaves zoeken we naar de oplossingsruimte waarin we het verschil kunnen maken. Soms zit dit in de kleinste dingen: Een detail of een kleine (onverwachtse) toevoeging. Dit kan het verzinken van schroeven zijn, het uitlijnen van elementen, of het maken van een strakke aansluitingen. Met een paar simpele aanpassingen oogt het geheel al snel anders, zonder dat dit per se de kosten omhoog drukt.

Ook in de samenwerking met anderen merken we dat werken aan iets bijzonders iedereen een prikkel geeft. Het is iets meer risico lopen, je nek uitsteken en een stapje extra zetten. Dat maakt het spannender maar ook leuker en dat zie je terug in het resultaat. De wisselwerking tussen ontwerper en aannemer is daarin belangrijk. Wij kunnen het wel verzinnen, maar de bouwer moeten ook durven meedenken om het mogelijk te maken.

Wilt u ook de wereld een stukje mooier maken? Graag pakken wij samen met u de pen op om er iets bijzonders van te maken.

Geef een reactie