TerugGa terug
  • Aantal reacties: 0

 

Vorige week was de feestelijke opening van het nieuwe distributiecentrum Tilburg DC5 van Prologis, de leider in logistiek vastgoed wereldwijd. Tilburg DC5 is opgeleverd als een van de eerste WELL pilot projecten voor logistiek vastgoed ter wereld. WELL biedt een structurele, wetenschappelijke benadering die verder gaat dan bekende duurzame standaarden zoals een BREEAM-certificering. Het volledige ontwerp is speciaal ingericht volgens de WELL richtlijnen. Dat betekent dat er bijzonder veel aandacht is besteed aan een gezonde werkomgeving, leefbaarheid, duurzaamheid en natuurinclusiviteit.

plein06 heeft de buitenruimte ontworpen. Het ontwerp blinkt uit door haar groene en natuurlijke uitstraling binnen een functioneel en stenig bedrijventerrein aan de rand van Tilburg. Niet alleen reageert het ontwerp op de architectuur van het gebouw maar gaat zij ook een sterke binnen-buitenrelatie aan. Interessant zijn de vele eetbare soorten planten en kruiden die in de tuin van het gebouw te vinden zijn. Ook zijn er kasten voor vleermuizen, vogels en insecten en een paddenpoel om de biodiversiteit te stimuleren.

Gebruikers worden volgens de normen van de ‘WELL Building Standard’ gestimuleerd en geactiveerd om van de buitenruimte gebruik te maken. De prettige en gezonde werkomgeving krijgt invulling door de vele zitjes in het groen waar werknemers en bezoekers kunnen ontspannen. Daarnaast wordt beweging gestimuleerd door de slingerende looppaden door de tuin en de aanwezigheid van een tafeltennistafel. Schoon drinkwater is in de tuin met een pomp altijd voor handen.

 

       \

 

Geef een reactie