TerugGa terug
  • Aantal reacties: 0

Feestelijke opening Cornelis van der Lelylaan in Maassluis
Vorig weekend is de Cornelis van der Lelylaan en de Arij van der Lelybrug in Maassluis op feestelijke wijze geopend. Deze groene entree met allure geeft toegang tot het nieuwe landschappelijke woongebied Wilgenrijk en de innovatieve Lely Campus. Plein06 maakte voor het totale plangebied van 9,5 hectare het integrale landschap en bruggenontwerp. En transformeerde het weidelandschap naar een waterrijk natuur-en parklandschap waar verschillende voet- en fietspaden plus een autoweg zorgvuldig in zijn ingepast.

Natuurlijk
De bouwtijd van het hele gebied heeft anderhalf jaar geduurd. Aannemer Dura Vermeer kwam met het idee om vorig plantseizoen al het grootste deel van het groen te laten aanplanten, dit geeft nu bij oplevering een bijzonder volwassen en natuurlijk groene uitstraling.

Ingenieurskunst
De 70 meter lange Arij van der Lelybrug is bijzonder vormgegeven. De witte brug met een speelse balustrade, geeft een knipoog naar de oude Hollandse boerenhekken en in het enige steunpunt van de brug is een gemaal van het hoogheemraadschap ingepast. Gezamenlijk met Gebiedsmanagers bv, Hoogheemraadschap Delfland, Wilgenrijk en de gemeente Maassluis kwam plein06 tot deze unieke en innovatieve integratie.

Oog voor details
De zorg voor details en de keuze van de elementen zijn opvallend en samenhangend door het project verweven. Het beeldmerk van het gebied, een ontwerp van Atelier Knip, komt op subtiele manieren terug in de buitenruimte elementen. Er is ontworpen met aandacht voor details bijvoorbeeld zonder lasnaden en/of aansluitingen in het zicht. De eigentijdse boeren hekwerken begeleiden passanten in de reis naar Wilgenrijk en naar de Lely Campus. De hekwerken, verkeersborden en bewegwijzering zijn integraal en samenhangend ontworpen en overal herkenbaar in de omgeving.

Beleving
plein06 creëert verschillende gebruiksplekken voor fietsers en voetgangers rondom de Cornelis van der Lelylaan, zoals een aanlegsteiger aan het open water voor bootjes en kano’s uit Wilgenrijk, bankjes onder grote parkbomen en een struinpad dat door de verschillende landschappen slingert om met de hond te wandelen. De fietser beleeft door het gebied verschillende landschappen die zo ontworpen zijn dat elk seizoen een nieuwe verrassende beleving biedt.

Meer informatie en beelden, klik hier

 

 

 

 

Geef een reactie