TerugGa terug
  • Aantal reacties: 0

2014 begint goed! Nog net voor de jaarwisseling doorbreekt de AEX de magische grens van 400 punten. De grens waar we in 2008 net voor de val van Lehman Brothers met zijn allen doorheen zakten. Het nieuws staat bol van berichten over een terugkomend vertrouwen in onze economie. En vanochtend lees ik in de Propertynl over het toenemen van krapte op de Nederlandse woningmarkt. Nico Rietdijk, directeur Nederlandse vereniging voor ontwikkelende bouwondernemers,  wijst ons er op dat de productie ver achter blijft. In 2013 was dit met 14.000 woningen ongekend laag. Hij  verwacht weer stijging komende jaren.

Optimisme bij gemeentes
We zien zelfs in gemeente land een nieuw optimisme. Niet blind staren op het verleden, maar herijken en een nieuwe weg inslaan. De gemeente Hoorn vroeg ons in samenwerking met Fakton integraal na te denken over een nieuwe ontwikkelstrategie. Een strategie waarbij de uitbreidingswijk Bangert en Oosterpolder weer ‘top-of-mind’ wordt bij kopers en de tegenvallende resultaten in de GREX worden beperkt. Juist door de vraag breed te stellen en het roer echt om te willen gooien laat de gemeente de crisis achter zich. In Hoorn kun je straks terecht voor een product van de nieuwe tijd, geen oude wijn in nieuwe kruiken. Voor de trouwe lezers onder u; er zit veel stedebouw vanuit de woonkamer in en het landschappelijk grid laat vrijheid voor de markt om zelf een product te implementeren en we ontwerpen daar geduld.

Back to business
Dus weer back to business? Ja in zekere zin wel. Geen dromen meer voor een verre toekomst, maar het vandaag waarmaken. Echter dat een aantal zaken fundamenteel zijn veranderd is evident. Integrale samenwerking en het onderling begrip van partijen is van essentieel belang voor een succesvolle gebiedsontwikkeling. Iedereen van zijn eigen eilandje af en gezamenlijk elkaars problemen oplossen. Zo gaan wij graag samen met u het jaar 2014 succesvol tegemoet.

 

Koen en Tim

Geef een reactie