TerugGa terug
  • Aantal reacties: 0

Op woensdag 11 juli was het zover, de allereerste editie van de Bring Your Own Y Borrel. Op kantoor van plein06, in het Groot Handelsgebouw, verzamelde tientallen jonge professionals uit de (steden)bouw sector zich voor een geslaagde netwerkborrel. De twee inspirerende presentaties riepen direct een leuke discussie onderling op.

Tim Tutert, plein06 partner, vertelde dat hij binnen het vakgebied echt een plek miste om inhoudelijk te praten met uiteenlopende professionals. Vandaar deze Bring Your Own Y borrel – een plek voor de jonge generatie om elkaar te ontmoeten, te inspireren en elkaar de kans te geven om eens te praten over wat wij nu écht belangrijk vinden.  Rotterdams Woongenootschap
Als bestuurslid van het Rotterdams Woongenootschap was Els Le Large aanwezig om ons wat meer te vertellen over dit initiatief. En het is niet zomaar een initiatief – het plan is om de eerste grootschalige wooncoöperatie in Nederland te starten, naar Zwitsers model is behoorlijk complex en ambitieus.

Een woongebied voor middeninkomens, op toplocaties in de stad waar leden van de coöperatie op kostprijs een woning kunnen huren. Niet alleen zijn deze woningen dus uniek betaalbaar maar bieden ze ook passende voorzieningen aan voor alle, uiteenlopende bewoners. Door de mogelijkheid om binnen het complex te verhuizen wanneer bijvoorbeeld gezinssamenstelling veranderd wordt schuin wonen tegengegaan. Voorzieningen die veel ruimte in een appartement innemen, bijvoorbeeld een waskamer, worden gedeeld in een algemene ruimte en door de uitstekende locaties in de stad is autobezit voor de bewoners overbodig (dus is parkeerruimte ook geen primaire behoefte in de ontwikkeling).

Het enthousiasme van Els sloeg goed aan onder de aanwezigen, want er kwamen direct interessante vragen uit het publiek waar goede discussie mee ontstond.Meer weten over Het Rotterdams Woongenootschap? Klik hier!

Ruben Lentz
Vervolgens was de beurt aan Ruben om ons mee te nemen in zijn verhaal en werk als conceptontwikkelaar bij BLOC. Hij vertelde over hoe hij BLOC werkt aan bouwontwikkelingen die op innovatieve en unieke manieren gestart worden.

Met hun concept voor the Dutch Windmill stuurde ze slechts een goede concept afbeelding de wereld in, die aan de hand van een slimme marketingcampagne de halve wereld over ging. Dit zorgde ervoor dat investeerders juist bij BLOC aan kwamen kloppen, in plaats van andersom. Een ambitieus en haast onmogelijk lijkend plan werd op deze manier op eens een stuk haalbaarder dan ooit gedacht.

Voor the Dutch Mountains, pakte ze het weer helemaal anders aan – met een wild idee voor een nieuwe verblijfs- en werkomgeving nabij Eindhoven zijn ze als eerste naar serviceproviders gegaan (voor bijvoorbeeld schoonmaak en IT) in plaats van de op de conventionele manier op zoek te gaan naar investeerders. Dit zorgt ervoor dat ze efficiënter en makkelijker het plan van de grond kunnen krijgen.  Meer weten over het werk van Ruben en BLOC, hou de website van BLOC in de gaten!

What’s next?
Wat ons betreft was deze borrel niet eenmalig – vol met enthousiasme gaan we nadenken over hoe we elkaar nog beter kunnen ontmoeten en inspireren tijdens volgende edities. Met het ideeënbord tijdens de borrel hebben we al flink wat thema’s en onderwerpen verzameld. Om ervoor te zorgen dat de volgende editie ook een succes wordt willen we graag van jou horen! Wat vond je tof en wat kan er beter? En wat is nou het onderwerp (of de spreker) die wij er de volgende keer echt bij moeten hebben (of ben jij dat misschien zelf?)

Laat het ons weten door een mailtje te sturen naar info@plein06.nl

Geef een reactie