TerugGa terug
  • Aantal reacties: 0

Geen project is hetzelfde. Toch zien wij nog vaak dezelfde aanvliegroute toegepast worden met de hoop op een beter resultaat. Plein06 is constant op zoek naar nieuwe oplossingen en die delen wij graag met u. We gaven er op onze website al 18 weg, maar we zitten niet stil en geven u er graag nog 3 die we het afgelopen half jaar hebben ontwikkeld.

Ingepast van veraf, verrassend van dichtbij!!
Inmiddels een flink aantal brugontwerpen verder trekken wij die conclusie. De opgave voor een brug wordt vaak civieltechnisch beschreven met beperkt oog voor de context. Schreeuwerige iconen of puur civiele werken die hun doel voorbij schieten zijn het gevolg. Het eerste wat we doen bij een brugontwerp is een schaal omhoog stappen. Water is veelal een historisch weefsel waarover en -omheen historisch is ontwikkeld. Combineer dat op de juiste manier met de aanleiding voor een nieuwe brug, zodat twee oevers én ook twee tijdsperioden worden verbonden. De verrassing zit uiteindelijk in bijzondere details die het gebruik van de brug een ware beleving maken, en die de kwaliteiten van de omgeving versterken.

visual_brug_detail_LR

Verrassend van dichtbij, realisatie 2015

 

Volwassen aanplanten, extensief beheren!!
Natuur is een belangrijke belevingswaarde in stedelijke ontwikkeling. Te vaak is het bijzaak en worden er  op het laatst nog wat sprietjes aangeplant, verdwijnen de hagen in een bezuinigingsronde en komt er een simpele grasinvulling voor terug. En dan hebben we het nog niet over de bijbehorende beheermaatregelen. Wie durft te investeren in groen krijgt daar belevingswaarde voor terug en tevens een kostenbesparing. Grote, volwassen bomen zijn bijvoorbeeld stevig opgekweekt en zullen makkelijker aanslaan. In tegenstelling tot jonge bomen, die veel aandacht nodig hebben en waarbij de kans op overleven een stuk kleiner is. Kiezen voor traaggroeiende hagen kan het snoeibeheer terugbrengen tot eens per 3 jaar. Het wordt echt bijzonder als bloemrijke mengsels worden samengesteld, die wel varen bij een onderhoudsarm beheer.  Maar zien is geloven: We nemen u graag eens mee naar een kwekerij om u ervan te overtuigen dat volwassen groen een ongekende meerwaarde en aantrekkingskracht op uw wijk kan hebben.

ooghoogte2deweverskade

www.wilgenrijk.nl, Tweede Weverskade. Start bouw Q4 2014

 

Minder openbaar is meer kwaliteit!
Ruimtelijke kwaliteit in stedelijke ontwikkeling komt  niet voort uit een statische openbare ruimte, maar uit de invulling en verandering die bewoners op hun eigen kavel (en het openbaar gebied) realiseren. Geef mensen eens de ruimte op hun kavel, zodat zij het decor van het openbaar gebied vorm kunnen geven. Een wijk met fraaie voortuinen, opritten, brede zijtuinen en prachtige paradijsjes achter de woning is een wijk met duurzame kwaliteit. Een plek waar een ieder eigen invulling kan geven en architectuur meer vrijheid krijgt. En het mooiste is dat met minder openbare ruimte de kwaliteit van de inrichting omhoog kan. Wij maakten de deal al eens; wij krikken de uitgeefbaarheid op naar 75%, maar investeren daarvoor terug  in gebakken materialen en volwassen groen. Uiteraard leidt dit weer tot minder onderhoud en beheer: Een win-win situatie.

 

variant4

Landelijk wonen, maximalisatie uitgeefbaar gebied. Start bouw Q3 2015

 

 

Geef een reactie