TerugGa terug

Echt, Ontspannen, Hollands, Mooi… dat is wonen in Wilgenrijk. Een nieuw woongebied tussen Rotterdam en Den Haag, nabij Maassluis en natuurgebied Midden-Delfland. Samen met onze partner ConsortArchitects werken wij aan Wevershof.

Wilgenrijk
Het woongebied kenmerkt zich door kleinschalige buurtjes in een groene, waterrijke setting. In het grootste deel van het gebied zien we vooral ruime kavels met vrijstaande huizen en twee-onder-één-kap-woningen. Hier en daar staan huizen in een korte rij. Ook is er rond een statige laan een meer rustig stedelijk deel van Wilgenrijk. De Maassluise School – een eigen unieke stijl voor architectuur en buitenruimte in het gebied – zorgt voor eenheid en kwaliteit. Geen huis is straks hetzelfde, terwijl het toch duidelijk familie is. Een complete beleving van wonen en leven, waar ook bijzondere voorzieningen als een hotel en andere comfortabele faciliteiten aan bijdragen.

Woongeluk
“Met een fijnmazig weefsel van sloten en riet, weggetjes en hagen, erven en hoven maken we ruimte voor ‘de architectuur van het woongeluk’”. De Weverskade herbergt een unieke kwaliteit in Maassluis. Dat aangename beeld is inspiratie voor de kwaliteit van Wilgenrijk. De eerste woningen worden rond de Weverskade gebouwd en aan wat nu al de ‘tweede Weverskade’ wordt genoemd.

Wevershof
De Weverskade wordt de groene poort tussen twee grote boerderijen met bloeiende kastanjes, een rijtje wilgen en rode esdoorns. Daar ligt het Wevershof. Een kleinschalig boerenerf met een speelse opzet van kleine en grote landhuizen. En keukens, terrassen en veranda’s gericht op het erf. Hier spelen kinderen onder de grote walnoot, met de waterpomp of onder de fruitbomen op het erf. De grote tuinen grenzen aan het water en hebben een aantrekkelijk uitzicht op groene singels van bomen.

Proefwonen in “het buitenhuis”
Aan de entree van het Wevershof staat een oude boerderij die op dit moment wordt gerenoveerd en ingericht. Vanaf volgend jaar kunnen toekomstige bewoners daar ‘proefwonen’ om kennis te maken met het Wilgenrijk gevoel.

Individuele afwerking
Het Wevershof is onderdeel van het eerste ontwikkelgebied van Wilgenrijk. Omdat het Wevershof in ontwerp is, kunnen we in gesprek met u kijken naar de mogelijkheden in de afwerking. In het algemeen kunnen we over de prijzen stellen dat de woningen die we bieden in dezelfde prijscategorie liggen als vergelijkbare woningen elders, echter met een aanzienlijk betere kwaliteit van wonen. Het gaat dan over de inrichting van de openbare ruimte, de kwaliteit van de architectuur en indeling van de woningen en de extra’s die Wilgenrijk te bieden heeft.