TerugGa terug

Eén totaalbeleving. Dat is het uitgangspunt voor het ontwerp van de nieuwe huisvesting van Van Gelder groente & fruit. Bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard biedt ruimte aan een nieuw duurzaam gebouw (BREEAM outstanding). In het ontwerp zijn alle functies zoals een distributiehal, kantoren, een kas, proefkeuken en experience centre samengevoegd. De buitenruimte is een bijzondere aanvulling op het geheel waar ontmoeting, kennisdeling en beleving centraal staat.

Het ontwerp komt uit de koker van Kraaijvanger Architects en plein06 heeft het ontwerp gemaakt voor de buitenruimte.  De representatieve entreeruimte is de start van een groenbeleving die doorloopt tot in het gebouw. Het is een displayruimte waarin de tuinsfeer overheerst. De speelse, lange (groen)stroken zijn een knipoog naar het omliggende polderlandschap en sluiten aan bij de schaal en vormgeving van de nieuwbouw. De strokenverdeling biedt invulling aan de parkeerplaats, beplanting, diverse zitelementen en een duurzame wateropslag. In de ‘voortuin’ kunnen de soorten uit het assortiment van Van Gelder geproefd en bekeken worden.