TerugGa terug

In Wilgenrijk ontwerpen we in samenwerking met Consort Architects en in opdracht van Wilgenrijk een nieuwe wijk voor circa 200 woningen. De wijk bestaat uit een aantal kleinere buurtjes gelegen aan autoluwe groene slingerwegen in een waterrijk gebied.

Midden in de woonwijk ligt een groot park en een grote vijver – een plek waar bewoners elkaar ontmoeten, kinderen spelen en waar plek is om rustig te genieten van de buitenruimte. In het midden ligt een dorpslaan waar mensen in een dorpse sfeer kunnen wonen.

Aan de achterzijde van elk buurtje is voldoende parkeerruimte, wat ervoor zorgt dat de wijk grotendeels ontzien wordt van autoverkeer en geparkeerde auto’s. Dat zorgt voor een extra groene uitstraling en ruimte om te verblijven.

In de hoven is er ook een extra ruimte waar de buurt zelf invulling aan kan geven. In deze collectieve plek kan een extra speelplek voor kinderen worden gemaakt, maar het is ook een ideale plek voor bijvoorbeeld een buurt-BBQ.

De huizen variëren sterk in type, uitvoering en architectuur. Het geheel is in samenhang ontworpen: Stedenbouw, architectuur en landschapsontwerp vloeien in elkaar over, waardoor er spannende plekken en overgangen ontstaan die een meerwaarde zijn voor het woongeluk.

Met deze wijk wordt er een nieuw woonmilieu toegevoegd aan Wilgenrijk. In het gebied worden zowel koop als huurwoningen aangeboden.